SEW als werkgever

Als wij medewerkers vragen om SEW-EURODRIVE kort te omschrijven, dan worden steevast genoemd: de open en informele cultuur, vriendelijke en behulpzame collega’s, een modern bedrijf dat oog heeft voor de ontwikkeling van mensen, zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak (balans werk-privé en gezondheid).

Hieronder leest u wat wij als SEW-medewerkers op waarde schatten bij het bedrijf.

Of bekijk onze vacatures

Werk en privé

Aandacht en tijd op een goede manier verdelen, zonder compromis

Alle werknemers bij SEW kunnen kiezen wanneer en hoelang ze werken.

Vierdaagse werkweek, vijfdaags salaris

Soms wil je het een jaar even rustiger aan doen, meer vrijetijd hebben voor andere zaken, thuis zijn voor de kinderen of kleinkinderen of alvast afbouwen voor je pensioen.

Werknemers kunnen bij SEW elk jaar in november kiezen of ze het jaar erop vier of vijf dagen willen werken, zonder verlies van inkomsten. De wekelijkse vrije dag kiezen ze zelf.

Zo kunnen werknemers elk jaar, afhankelijk van hun persoonlijke situatie of wens, bepalen wanneer ze werken.

Flexibele werktijden

Wat later beginnen of langer doorwerken om niet in de file te staan, de kinderen naar de crèche brengen en weer ophalen of tijdens werktijd even sporten, boodschappen doen of thuis met het gezin of partner lunchen.

Werknemers bij SEW werken met flexibele werktijden. De tijd die ze extra opbouwen, kunnen ze samen met ATV-uren gebruiken en zo bepalen hoelang ze werken.

Werk en gezondheid

Gezond van lichaam en van geest, daar werken we aan bij SEW

Een frisse geest, een gezond en sterk lichaam, uithoudingsvermogen aanpakken of jezelf kunnen verdedigen. Wat de persoonlijke wensen ook zijn, bij SEW kunnen werknemers hun geest ontspannen, hun lichaam trainen en hun uithoudingsvermogen vergroten.

Eigen sportschool

SEW heeft een eigen, interne sportaccommodatie voor het beoefenen van allerlei sporten, zoals boksen, krav maga en yoga. Er is een afdeling voor krachttraining en een verdieping voor cardio.

Werknemers kunnen van ’s morgens vroeg tot na werktijd gebruikmaken van deze interne fitnessruimte. Ook in de lunchpauze. Na werktijd begeleiden eigen – gediplomeerde – collega’s de trainingen.

Regelmatig vragen we externe trainers of docenten om een sportclinic bij ons te verzorgen. Slaat de sport aan en doen er voldoende collega’s mee, dan wordt de sport opgenomen in het SEW-sportprogramma.

Gezond eten

Het SEW-bedrijfsrestaurant zorgt voor een gevarieerd aanbod van verse producten. Er zijn verse salades en dagelijks wisselend fruit. Met uitzondering van de vrijdag, waar van oudsher een portie friet verkrijgbaar is. Een groepje medewerkers heeft de ruimte zelf ontworpen om er in een rustige en gezellige sfeer te kunnen eten.

Medische informatiesessies

Ieder jaar organiseert SEW informatiesessies voor haar werknemers over uiteenlopende gezondheidsonderwerpen, zoals stress, hart- en vaatziekten, diabetes, het belang van slapen of autisme.

Werknemers kunnen zelf onderwerpen uit eigen ervaring op het werk, uit de privésfeer of puur uit interesse aandragen.

Deze sessies zijn bedoeld om bewustzijn te creëren, elkaar op het werk te helpen of om steun te bieden voor thuis.

Vierjaarlijkse check-up

Om de vier jaar krijgen de werknemers de kans om zich vrijwillig medisch te laten nakijken. Het is een periodiek arbeidsgeneeskundig onderzoek. De uitkomsten ervan zijn alleen bestemd voor de werknemer om inzicht te geven in zijn/haar algemene lichamelijke gesteldheid.

Werk en persoonlijke ontwikkeling

Leren en ontwikkelen gaat bij SEW vanzelf

Persoonlijke ontwikkeling ziet SEW als een noodzaak voor de continuïteit van het bedrijf. Werknemers krijgen de gelegenheid om zoveel mogelijk te leren wanneer zij dat willen.

Vanaf indiensttreding worden werknemers getraind om hun functie zo goed mogelijk uit te oefenen.

Naast werkgerelateerde opleidingen of trainingen kunnen werknemers tijdens hun loopbaan ook opleidingen of trainingen volgen voor persoonlijke ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld een andere taal leren of een opleiding psychologie volgen.

Iedereen kan onderwerpen aandragen die interessant zouden kunnen zijn om in te verdiepen. Dit kan variëren van het halen van een klein vaarbewijs tot willen weten hoe blockchain precies werkt. Als er voldoende aanmeldingen voor zijn, wordt een seminar, workshop of training georganiseerd.

Projecten

Werknemers kunnen zich opgeven of worden gevraagd om deel te nemen aan uiteenlopende projecten binnen SEW. Denk aan projecten, zoals verbouwingen aan het pand, duurzaamheid, gezondheid, circulaire economie, productieve en logistieke verbeteringen, innovaties in techniek of verkoop en marketing. Hoe meer diversiteit van kennis en niveau, hoe beter.

Ander werk

Soms kan een werknemer er (in samenspraak met het management) voor kiezen om gedurende een periode gedeeltelijk op een andere afdeling te gaan werken. Zo doet hij/zij leerzame ervaringen op, krijgt inzicht in andere werkprocessen en helpt zo collega’s in drukkere tijden.