De hersenen zijn een spier

Als je spieren traint, blijven ze in conditie. Dat werkt ook zo voor de hersenen. Bij SEW-EURODRIVE beseffen we dat en zorgen we ervoor dat collega’s hun grijze cellen in beweging houden. Dat doen we door het voeren van een actief opleidingsbeleid, gecombineerd met een bonusregeling die mensen stimuleert om opleidingen te volgen.

Hoe werkt het bij SEW?

Wij hebben géén jaarlijks opleidingsbudget in de vorm van een vaste pot met geld die we elk jaar vullen en dat we gaandeweg uitgeven. Als een opleiding of training nodig is, dan organiseren we die gewoon. Dit sluit nauw aan op de kernwaarden ambitie en veranderingsgerichtheid die in ons ondernemingsplan zijn opgenomen.

We onderscheiden functiegericht opleiden en veranderingsgericht opleiden.

De eerste, functiegericht opleiden, is duidelijk: om (beter) te kunnen functioneren, zijn cursussen en opleidingen soms nodig. Denk aan een cursus Excel of timemanagement. Geen discussie.

Veranderingsgericht opleiden

Veranderingsgericht opleiden houdt in dat de opleiding of cursus gericht is op de ontwikkeling van de collega zonder direct van nut te zijn voor zijn of haar functie. Voorbeeld: leren gitaarspelen.

Als minimaal vijf collega’s bij SEW een training of workshop willen volgen, dan seinen zij de opleidingscoördinator in die op zoek gaat naar een geschikte docent. Past de offerte in het redelijkheidsplaatje, dan gaat de training van start. Er gelden slechts drie voorwaarden:

Voordelen: de collega’s leren iets nieuws en leren elkaar – in een andere setting – beter kennen. En vormen zo een hechter team.

Hoe trainers SEW ervaren
“SEW beseft goed, dat gemotiveerd personeel je grootste kapitaal is. Of het nu gaat om functiegericht de Nederlandse spreekvaardigheid te verbeteren of om de werking van het spijsverteringskanaal uitgelegd te krijgen: onze docenten komen hier echt graag!”
Sylvia Schulte, directeur van Kenniscentrum B.O.S. en trainer

Kenniscentrum B.O.S.

“Zelden heb ik een organisatie mogen bedienen die zo leerbaar en leerbereid is. Het aspect “Boeien & Binden” is tot in de vezels van het DNA van SEW-EURODRIVE ingebed.”
Rikus Huiskes, Senior Marketing Professional en trainer salesmanagement en accountmanagement bij Move The Crowd

Move The Crowd

Naar vacatures SEW voor studenten Ontdek meer over SEW als werkgever