CB: Power en Energy voor bakken vol boeken

  • CB bouwde een ultramodern bakkenmagazijn met een capaciteit van 150.000 bakken.

    Intelligent voedingsnet- en energiebeheer

    CB installeerde een Power and Energy-systeem om slim om te gaan met beschikbare energie en vermogensaansluitingen zonder aan flexibiliteit in te leveren.

“Van lezen word je leuker, slimmer en gezonder, en dat is wetenschappelijk bewezen.” Deze uitspraak deed Eveline Aandekerk, directeur CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) tijdens het jubileumevent op 6 april 2021 ter ere van het 150-jarig bestaan van het CB (Centraal Boekhuis).

Centraal Boekhuis

CB – tot 2012 Centraal Boekhuis B.V. geheten – is de grootste logistieke dienstverlener (800 medewerkers) op het gebied van boeken (fysiek en e-books) in het Nederlandse taalgebied. Het is dé logistieke spil in het boekenvak, een noodzakelijke schakel om te kunnen lezen. Vanuit het centrale magazijn in Culemborg worden vele boekwinkels in Nederland en Vlaanderen bevoorraad.

We spreken met Miriam van Knippenberg, logistiek manager, al 25 jaar werkzaam bij CB in allerlei functies en nu onder meer verantwoordelijk voor het nieuwe bakkenmagazijn. En met Bert Snijders, coördinator technische systemen, die voor het onderhoud samenwerkt met een technische dienst van 10 man, ieder met zijn eigen specialisme: mechanisch en elektrisch, scanners, pick to light etc.

Boekenmarkt in beweging

Het CB heeft een assortiment van meer dan 120.000 Nederlandstalige en buitenlandse titels van ruim 1.000 uitgevers op voorraad. Het levert zo’n 60 miljoen boeken per jaar uit, en de laatste 10 jaar ook healthcare-producten. Jaarlijks worden er ruim 10 miljoen boeken verstuurd via e-commerce. In 2020 waren er 6,5 miljoen orders B2B.

Miriam van Knippenberg: “We hebben de laatste jaren te maken met een toenemend aanbod van producten, een groeiend aantal (kleinere) online bestellingen via webshops, afname van de verkoop via fysieke boekhandels (nog versterkt door de coronamaatregelen), afnemende oplagen en de wens van de consument om snel zijn bestelling te krijgen. Dit maakt innovatie van bestaande infrastructuren noodzakelijk, want de grijpvoorraden moeten vaker worden aangevuld.”

150.000 bakken en ruimte voor meer

Daarom werd enkele jaren geleden besloten tot de bouw van een nieuw, ultramodern ‘bakkenmagazijn’ met een capaciteit van 150.000 bakken. De Duitse systeembouwer PSB kreeg de opdracht om dit nieuwe geautomatiseerde bakkenmagazijn of shuttle warehouse te bouwen. PSB gaf SEW-Eurodrive de opdracht om de aansturing van het systeem te bedenken.

Er schijnen 3.450 olifanten in te passen

De bouw begon in 2019. Het nieuwe magazijn werd tegen de buitenkant van de bestaande hoogbouw geplaatst en is nu het hoogste shuttle warehouse in Nederland. Het is 32 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang. Er schijnen 3.450 olifanten in te passen…

Het magazijn heeft 67 lagen en drie gangen met in iedere gang 15 shuttles; de 45 shuttles ‘picken’ bakken met boeken en zorgproducten die vervolgens naar vier werkstations worden gebracht. De snellopers (populaire producten) hebben een bak voor zichzelf, de slow movers moeten de bak met andere producten delen.

Tijdens de rekenfase bleek dat het systeem te veel zou vergen van het elektriciteitsnet. De gevraagde 950 kvA was te veel van het goede voor de netbeheerder. Een nieuwe transformator plaatsen bleek onmogelijk te zijn op korte termijn en daarom bedacht PSB samen met SEW een oplossing in de vorm van het Power and Energy System.

Quote from Bert Snijders, coördinator technische systemen

Preventief onderhoud

“We willen meer inzicht krijgen in storingen die mogelijk in de toekomst kunnen optreden, zodat we in het steeds smallere tijdsbestek dat de activiteiten stilliggen, onderhoud kunnen plegen.”

Open

Power and Energy System van SEW-EURODRIVE

SEW-EURODRIVE heeft het Power and Energy System ontwikkeld als antwoord op de wens van klanten om slim om te gaan met beschikbare energie en vermogensaansluitingen zonder de productie en flexibiliteit negatief te beïnvloeden. Het draait hier om intelligent voedingsnet- en energiebeheer, met als belangrijk aspect dat het beheer volledig transparant is. De net- en verbruiksgegevens worden gedetailleerd gemonitord.

Met het systeem kunnen de vermogenspieken van de toepassing worden gereduceerd. Door slim gebruik te maken van opslagcondensatoren in de tussenkring kunnen die benodigde vermogenspieken door de condensatoren worden geleverd. Energie die terugkomt uit de toepassing, bij o.a. het dalen van liften, wordt in het systeem opgeslagen en bij een volgende beweging gebruikt. Dit zorgt voor een verlaging van de energiekosten. Door gebruik te maken van de opgeslagen energie in de condensatoren kan er bij uitval van de stroomvoorziening, gecontroleerd gereageerd worden. Dalende bewegingen worden volledig afgemaakt en stijgende bewegingen worden gecontroleerd gestopt voor zover ze niet kunnen worden afgemaakt. Vervolgens wordt de rem ingeschakeld.

De voedingsmodules verzamelen vermogensdata en energieverbruikswaarden die het verbruik van de diverse installaties inzichtelijk maken. Ze bieden daarnaast de mogelijkheid om afwijkingen ten opzichte van referentiecycli te herkennen. Die afwijkingen kunnen wijzen op slijtage of defecten in het systeem. Dat sluit mooi aan op de wens van CB om meer aandacht te besteden aan preventief onderhoud.

In de praktijk bij CB

Het magazijn heeft drie gangen met in iedere gang 15 shuttles. De 45 shuttles picken de bakken die vervolgens via liftjes naar vier werkstations gaan waar medewerkers de producten verzamelen in bakken en ze verder het logistieke proces in brengen. Elk werkstation kan 500 picks per uur aan en liggen precies halverwege de hoogte van het magazijn waardoor de liften niet meer afstand hoeven af te leggen dan nodig. De shuttles kunnen twee bakken tegelijk dragen en 700 bewegingen per gang per uur aan, waardoor een snel proces mogelijk is.

SEW image

De liften, die worden gebruikt om de kratten met boeken naar een van de verdiepingen te brengen, zijn voorzien van servomotoren (SEW-type CMP112M), aangestuurd met een MOVI® C MOVIDRIVE® Modular-systeem. In een liftschacht werken twee liften. Op de verdiepingsvloeren rijden de shuttles. Deze worden gevoed vanuit een energieopslag die op meerdere posities op de track kan worden geladen. De condensatormodules zijn 108 Vdc 83F; met een serieschakeling van acht modules wordt een batterij gecreëerd die geschikt is voor de systeemspanning van 800 Vdc waarbij een totale capaciteit van 10F wordt gespecificeerd. Bij een ondergrens van 450 V kan hier zo’n 2270 kWs energie in worden opgeslagen.

Een systeem van vier hogesnelheidsliften, twee lagesnelheidsliften en wat hulpassen heeft een worst-case piekvermogen van zo’n 230 kW. Het Power and Energy System brengt dit terug tot een piekvermogen kleiner dan 25 kW…

Power and Energy System

SEW image

Power and Energy systems bestaat uit verschillende componenten waarmee, afhankelijk van de klantwens, verschillende oplossingen geboden kunnen worden. Een greep uit de beschikbare componenten: voedingsmodule AC-DC met instelbare DC-spanning, DC-DC-converter met een piekvermogen van 75 kW, condensatormodules gebaseerd op elektrolytische condensators of DLC’s (double layered capacitors) en energiemanagementsoftware.

Quote from Miriam van Knippenberg, logistics manager

Logistiek masterplan

“We werken aan een logistiek masterplan gezien de groei van de verkoop via internet. We gaan ook de distributiecentra herschikken. En er komt een pand voor educatieve boeken waarbij we focussen op

Open

Ruimte voor uitbreiding

Er is ruimte voor meer liften in het nieuwe magazijn waardoor nog meer orders per uur kunnen worden gepickt. Daarnaast biedt het nieuwe pand aan de Erasmusweg in Culemborg ruimte voor een uitbreiding van het magazijn met nog eens 150.000 bakken en 4.000 extra bewegingen per uur, zodat uit 300.000 bakken met 12 werkstations ongeveer 6.000 regels per uur kunnen worden gepickt.

Lezers in Nederland en Vlaanderen hoeven niet bang te zijn dat ze zonder boeken komen te zitten.

Last visited