2B Conveyor Systems maakt oplossingen voor transportbaanvraagstukken

 • Blisterprintmachine voor de farmaceutische industrie

  We move fast

  2B Conveyor Systems ontwikkelt en bouwt al 25 jaar oplossingen voor transportbaanvraagstukken, denk aan ketting-, matten-, rollen- en transportbanen.

2B Conveyor Systems ontwikkelt en bouwt al 25 jaar oplossingen voor transportbaanvraagstukken. Vraagstukken die opdoemen in nieuwbouw- en ombouwprojecten én in kleinere maatwerkopdrachten. De productielijnen staan vooral in de levensmiddelen- en drankindustrie, non-food industrie en farmaceutische industrie. En daar verzorgt het bedrijf ‘het gehele traject’: van advies, ontwerp, productie tot inbedrijfstelling en service.

De klanten zijn Nederlandse bedrijven die de productielijnen vaak exporteren naar het buitenland. Op de website van 2B Conveyor Systems staan allerlei voorbeelden van afgeronde projecten. Bekijk hier de bedrijfsfilm.

Hofleverancier van multinationals

Tot het repertoire van 2B horen:

 • kettingbanen (om producten snel van A naar B te verplaatsen);
 • mattenbanen (voor transport van grotere (en delicate) producten);
 • rollenbanen (voor stabiele producten met een vlakke onderzijde);
 • transportbanden: geluidsarm, eenvoudig te reinigen, weinig onderhoud;
 • single liners (voor omzetting van massatransport in enkelvoudig transport, bijvoorbeeld van de invoer vanaf pallets naar de inloop van de vuller);
 • rinsers (voor het uitspoelen of uitblazen van flessen, potten en blikken door water of lucht).

Naar aanleiding van de beurs Empack krijgen we een rondleiding in het bedrijf dat hofleverancier is van diverse multinationals, en gevestigd is het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen (gemeente Kaag en Braassem). We zien diverse testopstellingen voor beurzen om te laten zien wat 2B te bieden heeft. Opvallend is dat de banen robuust zijn. Blijkbaar kunnen ze tegen een stootje van een palletwagen of vorkheftruck…

Bekijk hier de animatie van de scoopcaplijn HD.

In de werkplaats staan een aantal moderne CNC-machines, waarmee ‘geprogrammeerd’ allerlei onderdelen minutieus worden gemaakt. Daar tegenover een conventionele draai- en freesmachine waarop de ervaren medewerkers zich blijkbaar hebben uitgeleefd.

Intrinsieke motivatie van het personeel

Directeur Gijs Driessen vertelt enthousiast over zijn creatieve team van 17 collega’s. “In ben eigenlijk de facilitair medewerker van de ‘vereniging’, géén ‘baas’. Ik probeer iedereen in zijn kracht te laten werken, in een ontspannen en prettige sfeer. We bouwen het liefst samen aan projecten in kleine multidisciplinaire teams. We zijn ‘agile’, klein en van alle markten thuis, dus kunnen razendsnel schakelen. Mijn mensen voelen zich eigenaar van ons product, zijn dus intrinsiek gemotiveerd.”

We move fast

Deze slogan staat prominent op het bedrijfspand. Gijs: “Zij staat voor twee kernkwaliteiten van 2B: dat we snel kunnen leveren, vaak uit voorraad (standaardoplossingen), maar ook dat onze machines hoge snelheden mogelijk maken, denk aan snelheden van 1.500 vullingen per minuut. We maken de baan zodanig dat de vorm en het gewicht van wat gevuld moet worden, er niet toe doen.”

SEW image

Gijs laat ons een bijzondere fles zien die gebruikt wordt voor sterke drank, een in alle opzichten ‘dure‘ fles: driehoekig, zwaar, met ribbels… (zie foto) Maar ook deze fles vormt ‘geen obstakel’ voor de productielijnen van 2B Conveyor Systems.

Gijs wijst naar een medewerker die aan een blisterprintmachine sleutelt. “De machine is bestemd voor een farmaceutisch bedrijf en kan razendsnel codes printen op blisters. Het systeem wordt gebruikt in een verpakkingslijn voor de massaproductie van medicijnen. Ja, we doen hier van alles. En ‘first time right…’.

Quote van Gijs Driessen, directeur van 2B Conveyor Systems

Plannen genoeg

De toekomst is zonnig; we gaan steeds meer zelf ontwikkelen. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een flexibele rinser, waarmee we alle vormen kunnen tackelen die de klant wil. En we gaan binnenkort ook zelf

Open

Samenwerking met SEW-EURODRIVE

Gijs: “De samenwerking met SEW bestaat al jaren, al in de tijd dat Theo Bakker aan het roer stond. Vaak eisen onze klanten dat SEW-aandrijvingen worden toegepast. De kwaliteit van de aandrijf- en besturingstechniek en de aanwezigheid van de SEW-servicecentra wereldwijd spelen hierbij zeker een rol. Onze bedrijven matchen gewoon goed: SEW levert technisch solide aandrijvingen en 2B technisch robuuste transportbanen.

Meer weten...

over de mogelijkheden van de aandrijf- en besturingstechnologie van SEW-EURODRIVE?

SEW-EURODRIVE B.V.
Motion control sales group
Telefoon: +31 10 44 63 700
Meer informatie: SEW-EURODRIVE B.V.

Last visited