FAQ over corona (COVID-19)

 • SEW image

Laatste update: 2020-04-30

Achterstanden zijn weggewerkt

 • Tijdens Koningsdag hebben onze assemblagemedewerkers net als afgelopen tweede Paasdag doorgewerkt.
 • Achterstanden zijn vrijwel weggewerkt zowel bij de fabrieken in Duitsland en Frankrijk als in Rotterdam.
 • Levertijdbevestigingen van nieuwe orders zijn zonder voorbehoud.

Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de huidige situatie met betrekking tot orders, leveringen, servicediensten en hoe SEW omgaat met de pandemie.

Orders, leveringen en service

Hoe gaat SEW-EURODRIVE om met orders?

Update | 2020-04-30

Achterstanden zijn weggewerkt

 • Tijdens Koningsdag hebben onze assemblagemedewerkers net als afgelopen tweede Paasdag doorgewerkt.
 • Achterstanden zijn vrijwel weggewerkt zowel bij de fabrieken in Duitsland en Frankrijk als in Rotterdam. Hierdoor zijn de levertijdbevestigingen van nieuwe orders weer zonder voorbehoud.
 • Werkplekken zijn op basis van RIVM-voorschriften ingericht. Hierdoor is het niet mogelijk de volledige capaciteit van de Productie te benutten en wordt met Hemelvaart en Pinksteren gewerkt om de afgegeven levertijden na te komen.
 • W10 en R07 worden nu, samen met de DR2S56 motor, ook in Rotterdam geassembleerd. Standaard levertijd drie dagen.

---

 • Informeer ons a.u.b. tijdig als u gesloten bent en leveringen niet meer mogelijk zijn. Zo voorkomt u onnodige kosten (bijvoorbeeld voor opslag, indien mogelijk).
 • Onze decentrale service- en assemblagefabrieken zijn operationeel.Remanufacturing/reparaties kunnen gewoon worden uitgevoerd.
 • Onze service monteurs in Rotterdam, Zutphen, Venlo, Gorredijk en Purmerend staan 24/7 klaar voor u. Onze helpddesk is 24/7 bereikbaar (0104463800)

Welke producten kan SEW-EURODRIVE nu leveren?

Update | 2020-04-30

Naast de R07, R17, R27, W20 en W30 zijn nu ook de kleinere aluminium aandrijvingen W10 (met maximale motorgrootte 90) snel leverbaar.

---

Er zijn geen beperkingen. Alle producten en onderdelen kunnen worden geleverd.

 • Onze service monteurs in Rotterdam, Zutphen, Venlo, Gorredijk en Purmerend staan 24/7 klaar voor u. Onze helpddesk is 24/7 bereikbaar (0104463800)

Is serviceondersteuning en zijn spoedleveringen nog 24/7 mogelijk?

Onze service is 24/7 bereikbaar en in noodsituaties kunnen wij alle producten 24/7 leveren.

Een eerste prioriteit voor ons is het helpen van eindklanten in de vitale sectoren, zoals de voedings- en drankindustrie, landbouw, farmaceutische industrie (medicijnen, gezondheidsproducten enz.) en transport & logistiek.

Overig

In hoeverre wordt SEW-EURODRIVE geraakt door het coronavirus?

Update | 2020-04-16

Helaas wordt ook SEW-EURODRIVE niet gespaard door de coronapandemie. SEW-vestigingen over heel de wereld hebben te maken met getroffen medewerkers en met verregaande maatregelen tegen mogelijke besmetting.

De afgelopen jaren heeft SEW-EURODRIVE B.V. Nederland haar organisatie ingericht op maximale flexibiliteit zonder gebruik te maken van een flexibele schil. Al onze medewerkers worden aangenomen met een vast contract voor onbepaalde tijd. Uitgangspunt is dat onze eigen medewerkers maximaal flexibel zijn en ze op te leiden voor verschillende werkplekken (zelfs op verschillende afdelingen) zodat er snel geschakeld kan worden. Onze processen zijn hier op afgestemd.

In deze huidige en uitzonderlijke situatie werkt dit model prima.

Om reden van welzijn en bescherming tegen verspreiding wordt gebruik gemaakt van de bestaande regelingen van thuiswerken en flexibele werktijden. Alle werknemers die niet noodzakelijk fysiek aanwezig moeten zijn, werken vanuit huis. Door gebruik te maken van flexibele werktijden kunnen de werknemers variëren in de tijden dat ze werken en kunnen ze afstand tot elkaar bewaren. Daarnaast zijn de werkplekken in de productie op basis van de RIVM-voorschriften ingericht.

Dit heeft geen invloed op de normale werkroutine en is SEW aangepast aan het nieuwe werken.

Hoe gaat SEW-EURODRIVE om met serviceverlening en klantbezoeken?

Om redenen van zorg jegens onze klanten en medewerkers onthouden wij ons momenteel van klantbezoeken die niet absoluut noodzakelijk zijn. Als alternatief bieden we onze klanten de mogelijkheid om gesprekken met behulp van videoconferenties digitaal (bijvoorbeeld via Webex of Skype) te laten plaatsvinden.

Serviceverlening gaat uiteraard door. Neem bij vragen contact op met uw vaste contactpersoon of met onze servicehelpdesk (+31 10 44 63 800).

Worden er nog trainingen gegeven bij SEW-EURODRIVE?

Vanwege de huidige maatregelen die de Nederlandse regering heeft genomen tegen de verspreiding van het coronavirus, moeten we onze trainingsactiviteiten in onze DriveAcademy® in alle vestigingen van SEW-EURODRIVE B.V. in Nederland helaas tijdelijk stopzetten.

Update | 2020-04-30

Achterstanden zijn vrijwel weggewerkt zowel bij de fabrieken in Duitsland en Frankrijk als in Rotterdam. Levertijdbevestigingen van nieuwe orders zijn zonder voorbehoud.

Update | 2020-04-23

Tijdens Koningsdag zullen onze assemblagemedewerkers net als afgelopen tweede Paasdag doorwerken. Naast de R07, R17, R27, W20 en W30 zijn nu ook de kleinere aluminium aandrijvingen W10 zonder verfbehandeling sneller leverbaar.

Update | 2020-04-16

Sew Nederland op 150% capaciteit en gaat de komende weken naar 200%. Flexibiliteit van organisatie biedt nu uitkomst en werkplekken zijn op basis van RIVM-voorschriften aangepast aan het nieuwe werken.

Update | 2020-04-09

SEW Nederland werkt op volle capaciteit. Productie werkt elke dag van 06:30 tot 18:30, 2e paasdag en koningsdag. Service helpdesk zoals altijd 24/7 bereikbaar. Kleine aluminium aandrijving ongespoten sneller leverbaar.

Update | 2020-04-07

Frankrijk opgestart. Alle producten en onderdelen zijn leverbaar. Kleine aandrijvingen worden uit Frankrijk overgenomen. Capaciteit productie Rotterdam vergroot. Ongespoten aandrijvingen en DRN-motoren zijn nog sneller leverbaar.

Update | 2020-04-02

De SEW-fabriek in Frankrijk is weer geleidelijk opgestart. Levering van onderdelen voor de kleinere motoren komt weer op gang. Rotterdam zet alle capaciteit in om de orders met een leverdatum in mei eerder te kunnen uitleveren.

Update | 2020-03-31

Op basis van de ontwikkelingen op dit moment wordt verwacht dat de SEW-fabrieken in Frankrijk volgende week, vanaf 6 april 2020, weer geleidelijk en gecontroleerd worden opgestart.

Update | 2020-03-25

Publicatie FAQ informatie over levertijden, producten leverbaar, serviceverlening en klantbezoeken? In hoeverre wordt SEW-EURODRIVE geraakt door het coronavirus?

Last visited