RSS feed

SEW-EURODRIVE steunt studenten

05/18/2018

SEW-EURODRIVE ontvangt ieder jaar veel studenten in haar bedrijfspand in Rotterdam. We geven dan een college over aandrijf- en besturingstechniek en een rondleiding door de productiehal. Onze projectingenieurs geven ook gastcolleges op hogeschool en universiteit.

Studenten vergelijken SEW in Nederland en China

Nog niet zo lang geleden vroegen 12 studenten van de TU Delft of wij hun reis naar China wilden sponsoren. Zij wilden daar bedrijven bezoeken en analyseren. Wij hadden er wel oren naar, maar wél onder de voorwaarde: bezoek eerst ónze assemblagehal in Rotterdam en bekijk hoe hier de processen zijn georganiseerd; en reis dan door naar China om SEW dáár te bezoeken. En analyseer dan de eventuele verschillen tussen de processen daar en bij ons.

De studenten namen deze uitdaging aan. De feedback die wij later kregen over hun reis en bezoek, was nuttig en interessant. Zij hadden bijvoorbeeld de ‘verspilling’ in de productieprocessen in kaart gebracht en toegelicht. De interactie tussen de studenten en SEW-EURODRIVE leverde waardevolle resultaten op. En de studenten deden een mooie bedrijfservaring in het buitenland op.