Sales engineer elektrotechniek

Binnendienst | Venlo

Zoek jij een rol met veel vrijheid en werk je graag zelfstandig in een hecht team op onze vestiging in Venlo? Wil je verantwoordelijk zijn voor het berekenen van de juiste oplossing en het technisch adviseren van klanten? Dan zoeken wij jou voor de functie van sales engineer elektrotechniek (binnendienst) voor onze vestiging in Venlo.

Dit ga je doen!

SEW image

Geen dag is dezelfde in de functie van Sales engineer elektrotechniek, omdat je nooit vooraf weet welke problemen je vandaag moet oplossen. Je bent als sales engineer de vraagbaak van de klant en het boegbeeld van onze de organisatie.

Concreet betekent dit dat jij de specialist bent in de productgroep motion control op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek (o.a. servosystemen, plc’s en motion control). Deze producten worden toegepast in de interne logistiek, luchtvaart, food, attractieparken, de automotive-industrie en de machinebouw.

Hoe doe je dit?

 • Je staat klanten te woord om hun vraagstukken (elektro- en automatiseringstechnisch) te helpen oplossen; je analyseert het proces, bedenkt oplossingen en geeft advies.
 • Je werkt samen met andere collega's, bijvoorbeeld van engineering, assemblage (lean manufacturing) en de fabriek in Duitsland.
 • Je bouwt aan een relatienetwerk van klanten en onderhoudt dit netwerk.
 • Je ontwikkelt jezelf tot een autoriteit op het gebied van motion control.
 • Je houdt feeling met de markt en werft samen met je buitendienstcollega’s nieuwe klanten.

Wat vragen we van jou?

 • een (bijna) afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische richting (werktuigbouwkunde, mechatronica of elektrotechniek);
 • beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • motivatie!

Wat bieden wij jou?

Onze drive is een plek te creëren waar jij graag wilt zijn. Waar wil je naartoe met je carrière en hoe bereiken we dat? Wij hebben in ieder geval het volgende voor je geregeld.

 • Een goed salaris

  Met standaard een 13e maand en bij goed functioneren een mooie bonus.
 • Balans in werk en privé

  De vrijheid om je eigen werktijden te bepalen, de mogelijkheid van een vierdaagse werkweek, 28 vakantiedagen en 13 adv-dagen.
 • Leuke extra's

  Sportfaciliteiten en een actieve PV die van alles organiseert, zoals motortoertochten en theaterbezoeken.
 • Zekerheid

  Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband als we beiden tevreden zijn.
 • Lifetime learning

  Jouw ontwikkeling is die van ons, daarom bieden wij je 'lifetime learning' aan: minimaal één opleiding of cursus per jaar.

Waar kom je te werken?

SEW-EURODRIVE is een toonaangevende producent van motoren, tandwielkasten en frequentieregelaars. Van advies tot engineering en design, van installatie tot het geven van trainingen aan gebruikers: SEW-Eurodrive biedt het allemaal. Wereldwijd werken er meer dan 17.000 mensen van wie ruim 145 medewerkers in Nederland. Vernieuwing en een persoonlijke benadering kenmerken dit familiebedrijf, dat bijna 90 jaar bestaat.

Wij beschikken in Rotterdam over een eigen engineering, verkoop en assemblage (lean manufacturing) voor de Nederlandse markt. Dit zorgt voor een autonome vestiging met veel ruimte voor ontwikkeling en nieuwe ideeën van de medewerkers.

Enthousiast geworden?

Upload je motivatiebrief en cv door op Solliciteer te klikken. Wij nemen na ontvangst snel contact met je op.

Solliciteer
SEW image

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Niels Maat - Drive Solutions manager - op 06 53 78 58 25 of stel je vraag per e-mail.

E-mail Niels
SEW image

Heb je vragen over onze sollicitatieprocedure?

Neem dan contact op met Fiona Verboom - adviseur personeelszaken - op 010 44 63 652 of stel je vraag per e-mail.

E-mail Fiona